Joylent!

Product review 


Joylent!
In de sport- en fitnesswereld is een hoop aan (sport-) voeding en supplementen te krijgen.

Joylent is ook één van de vele spelers op de markt. Toch is dit product nét even anders dan de ‘geijkte’ eiwitshakes of weightgainers. 

Hoewel er ook een ‘sportvariant’ verkrijgbaar is, is Joylent namelijk niet alleen maar gericht op sporten. 

Je kunt joylent ook ‘gewoon’ eten/ drinken (het is maar hoe je het zien wil). 

En dat is nu net waarom ik dit product zo interessant vind en er een stukje over schrijf.

Wat is het precies?
Joylent is een complete maaltijdvervanger. Dat betekent dat alle benodigde voedingsstoffen in één shake zitten. De verhoudingen tussen eiwitten, vetten en koolhydraten is behoorlijk goed en er zitten ook toegevoegde vitamine en mineralen in.

In welke soorten is Joylent verkrijgbaar?

Zoals ik eerder vermeldde is er een ‘gewone’ versie en een ‘sport’ versie. 

Daarnaast is er een Vegan versie. Dat houdt in dat er geen dierlijke eiwitten gebruikt zijn. Dit is niet alleen interessant voor mensen die vegetariër / veganist zijn, maar ook voor mensen die niet goed tegen dierlijke (lees melk) eiwitten kunnen. 

Elke versie heeft een aantal smaken, die allemaal even lekker zijn.

Hoe werkt Joylent?

Het poeder wordt geleverd in grappige verpakkingen, omdat het allemaal niet zo serieus hoeft. 

Er zit een maatschepje bij en bij de eerste bestelling ook een maatbeker.

Om een volledige shake te maken neem je 3,5 maatschepjes en 500 ml water of melk. (Afhankelijk van je ‘versie’ / voorkeur)

Even schudden en klaar.

Hoe smaakt Joylent?
Om eerlijk te zijn… Goed! Heb veel andere eitwitshakes en weightgainers geprobeerd, maar meestal is de smaak niet erg lekker. Joylent daarentegen is behoorlijk goed van smaak. Aardbei is mijn favoriete smaak. Deze is lekker vol van smaak. 

Vult het?
Dat vind ik nog een positieve eigenschap van deze shakes. Je merkt het goed als je een hele shake gedronken hebt. Je zit vol, maar niet overvol. Daarnaast blijf je aardig lang (2 uur +) een goed gevuld gevoel houden, zonder dat je het idee hebt teveel gegeten / gedronken te hebben.

Wanneer gebruik je Joylent?
Persoonlijk vind ik het erg fijn om een paar zakken in huis te hebben. Doordat mijn werktijden soms nogal wisselend zijn en ik daardoor niet altijd goed uitkom qua lunch of avondeten is het prettig om iets achter de hand te hebben. 

Ik gebruik Joylent voornamelijk als toevoeging aan mijn dagelijks eetpatroon en zet het soms in als maaltijdvervanger (lunch) als ik haast heb.

In theorie zou je het ook als vervanger voor je avondeten kunnen gebruiken. Zelf vind ik dat niet prettig omdat je nergens op gekauwd hebt en dus niet het idee hebt dat je iets gegeten hebt. (wat dus weer extra eten/ ‘honger’ uitlokt)

Joylent is makkelijk mee te nemen en dus ook inzetbaar als je een flinke dosis voeding nodig hebt maar er niet zo makkelijk aan kunt komen. Bijvoorbeeld een verre reis naar afgelegen gebieden of als je op vakantie gaat en licht wilt reizen. (Backpacken, fietsvakantie) 

Conclusie
Zoals hierboven al te lezen valt ben ik behoorlijk te spreken over Joylent. Het is een goed werkend product wat je goed kan helpen om voldoende (juiste) voeding binnen te krijgen. Mensen die een druk bestaan hebben en soms geen tijd hebben/ nemen om een maaltijd te eten kunnen dit als goed alternatief gebruiken.

Het verhaaltje is zo positief dat het bijna lijkt of ik gesponsord word. Niets is minder waar, ik heb geen enkel belang in of bij Joylent, maar vind wel dat een goed product de aandacht mag krijgen. 
Bovendien is dit product voor aardig wat mensen interessant genoeg om eens uit te proberen, dus is wat extra aandacht wel op zijn plaats.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.