Everything in moderation, including moderation

Everything in moderation, including moderation. (Vrij vertaald: ‘neem alles gemiddeld, zelfs het gemiddelde’)

Bovenstaande zin van Oscar Wilde is een aardig bekende quote, maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld? En hoe kun jij dit toepassen op je leefstijl en voeding?
Tegenwoordig staat internet en andere media vol met verhalen en tips over voeding en leefstijladviezen, ‘doe dit, en je valt 10 kg af’, ‘eet dit meer en leef 10 jaar langer’. Zelf kun je waarschijnlijk nog genoeg voorbeelden bedenken die je gezien of gehoord hebt. 
Sommige adviezen of ideeën lijken op voorhand al te mooi om waar te zijn. Vaak prik je daar zelf wel doorheen, maar er staan ook adviezen en tips die aardig betrouwbaar overkomen. De vraag is alleen; ga je hier dan meteen 100% voor?

Hier komt de quote ‘Everything in moderation, including moderation’ mooi van pas. 

Als je een tip of advies leest, denk dan bij jezelf, ‘is dit iets waar ik 100% voor wil gaan?’

Wil je echt alle suikers uit je voeding halen, wil je echt 30 dagen planken of 30 dagen squats doen?

Door eerst even goed na te denken over het voorstel of idee kom je vaak tot een heel ander inzicht dan je in eerste instantie had. Door even te ‘middelen’ kun je jezelf een hoop ergernis en falen besparen. 

Dit ‘middelen’ is ook de truc als het gaat om het aanpassen van je leefstijl en voeding. Natuurlijk kun je ergens direct 100% voor gaan, maar de kans dat het dan mis gaat is redelijk groot.
Door jezelf af en toe wat ‘ruimte’ te gunnen kun je een hoop meer bereiken. Dit gaat op voor zowel dat overheerlijke frietje wat je al dagen wilt, als een keer die training overslaan omdat je heel moe, niet zo fit bent of je gewoon persé op Netflix die ene serie wilt kijken. 

De boog kan niet altijd gespannen staan, af en toe moet ook daar de druk even vanaf. Door jezelf die ruimte te gunnen herwin je energie om weer door te gaan.

Everything in moderation, including moderation.
(Behalve als het om die nieuwe serie op Netflix gaat, die moét in één dag afgekeken zijn…..) 

  


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.