Een dag uit het leven van…..

Geplaatst

Een dag uit het leven van…..

Wat doet Joor Personal Trainer nu eigenlijk allemaal op een dag?

Vandaag neem ik jullie mee naar een typische woensdag uit het leven van…

06.15 uur:

Opstaan, douchen, aankleden, twee verschillende shirts dit keer. Één voor het eerste uur training, één shirt voor de rest van de dag. ’s Morgens werk ik namelijk voor een ander bedrijf. Dan is het prettig om dat duidelijk te maken voor de klanten.

06.45 uur:

Ontbijten. Al jaren ontbijt ik met ontbijtgranen (cruesli) met noten. Een hele bak vol. Waarom? Omdat het voor mij een ontbijt is waar ik een tijdje mee kan doen. Er zitten veel koolhydraten in (ja veel suikers, maar die kan ik goed gebruiken!), redelijk wat vetten en aardig wat eiwitten.

Daarbij neem ik een espresso (zwart) en een groot glas water.

07.15 uur:

Fles klaarmaken voor mijn dochtertje, wakker maken en aankleden. Dan eten geven en alle spullen klaarleggen voor een dagje bij opa en oma.

08.00 uur:

Opa en oma komen de kleine meid halen (luxe!!) en ik ga naar mijn eerste training in Hoofddorp. Dit is een buitenles (Overbos Fit) aan een klein groepje. Vanuit de gemeente Haarlemmermeer wordt dit project gestimuleerd en gesubsidieerd.

De training is van 08.45 tot 09:45 uur.

10.15 uur:

Snel een ontbijtkoekje eten en 1/2 ltr water.

Hardlooptraining bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Lekker aan de slag met het begeleiden van een klant die efficiënter en soepeler wil leren lopen. Het weer is super, ik zorg dat ik me vooraf goed insmeer met zonnebrandcrème. Omdat ik veel buiten ben is de kans op verbranden groot. Daarnaast heb ik een lichte huid die ik goed moet beschermen.

11.30 uur:

1/2 liter water opdrinken op weg naar Haarlem.

12.00 uur:

Supermarkt. De standaard boodschappen zitten al snel in het mandje (bananen, ontbijtgranen en kwark). Ik ga vanavond een lekker frisse pasta salade maken. Met dit weer is dat een goede optie.

12.15 uur:

Thuis. Eerst een welverdiende espresso. Dan lunchen. Meestal vier bruine boterhammen. Vandaag niet, ik heb chocoladebroodjes gekocht. Ik weet dat ik vandaag veel ga bewegen(3 hardlooptrainingen) dus ben de calorieën al bijna kwijt voordat ik ze op heb. Bij de lunch neem ik een groot glas water.

13.30 uur:

Even tijd om te ‘relaxen’. Er komen straks aardig wat trainingen aan. Ik ga even een uurtje slapen.

14.30 uur:

De lessen van vanmiddag en vanavond voorbereiden.

15.45 uur:

Op de fiets naar het Reinaldapark om daar om 16.00 uur hardlooptraining te geven. Sportrusten dit keer. Dat is een gewone hardlooptraining, alleen hebben deze lopers ervoor gekozen om net iets meer te doen dan alleen hardlopen. Ze zijn ook aan de slag gegaan met hun ademhaling en boeken mooie winst daarmee.

17.00 uur:

Snel naar huis op de fiets. Normaal moet ik thuis meteen in de auto om mijn dochtertje op te halen bij opa en oma. Dit keer haalt mijn vriendin haar op. Hierdoor heb ik de tijd om het eten te bereiden (doe ik normaal voor de hardlooptraining van 16.00 uur, omdat er anders geen tijd is om te koken) De salade bestaat uit: 60 gram pasta p.p., 1 gerookte kipfilet, grote zak gemengde sla, halve komkommer, 1 rode paprika, 1 flinke hand wortels, 10 gram pijnboompitten p.p., 4 eetlepels kaasvlokken en 2 eetlepels sladressing (honing-mosterd)

18.00 uur:

Eten. Gezellig om weer even met zijn drieën aan tafel te zitten, dat gebeurt niet al te vaak. Uiteraard een groot glas water erbij. Het eten voor de kleine is opgewarmd zodat ze met ons mee kan eten. Wel zo gezellig.

18.30 uur:

Espresso snel opdrinken en dan opfrissen en klaarmaken voor de laatste twee uur van vandaag.

18.45 uur in de sportschool. Daar geef ik om 19.00 uur een circuittraining. Met allerlei materiaal uit de sportschool maak ik een mooi circuit. Alle grote spiergroepen komen aan bod (borst, rug, benen, schouders) en daarnaast zijn er opdrachten voor het uithoudingsvermogen (roeien, touwtje springen, speedladder, etc.) Vandaag zijn er vier klanten. Na 30 minuten stoppen er twee en is het bijna een personal training. De klanten vinden het niet erg en ik vind het ook gezellig om zo een keer te trainen.

20.00 uur:

Snel weg uit de sportschool. Op naar de laatste training van vandaag. Op de fiets nog even een sportreepje. Er is namelijk weer een hardlooptraining. Om 20.15 vertrekken we bij de Veerplas. De eerste training van een nieuwe groep Sportrusten. We lopen een aardige ronde om warm te worden. Daarna techniektraining, krachtoefeningen en nog een interval als hoofdprogramma, rustige cooling down en strekking om mee af te sluiten. Na een ruim uur zijn we terug bij de fietsen.

21.30 uur:

Thuis, moe, maar voldaan. Het was een leuke, afwisselende dag met een hoop tevreden klanten. De dag is echter nog niet om. Een vriend staat op de stoep om samen met mij naar de belastingaangifte te kijken. Een paar espresso’s houden me wakker en scherp. Omdat ik best trek heb, drink ik een shake Joylent (+/- 700 kcal). Deze vult goed. om 0.00 uur gaat de vriend naar huis en ik naar bed. Voor ik ga slapen kijk ik nog even op mijn horloge. Vandaag heb ik ruim 33.000 stappen gezet. Dat is ongeveer 21 km.

Morgen een rustige dag met mijn dochter. Dat geeft mij de tijd om te herstellen en even lekker papa te zijn.

0.30 uur:

Licht uit. Letterlijk….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.